Utvidet Panamakanal er åpnet

panamakan
Panamakanalen – Illustrasjonsfoto.

Etter ni års anleggsvirksomhet, åpnet den renoverte, ombygde og utvidede Panamakanal den 26. juni d. å. Kanalen kan nå ta langt større skip enn tidligere, og det er ventet at dette vil medføre økt trafikk gjennom den økonomisk- og strategisk viktige vannveien mellom Atlanterhavet og Stillehavet. Panamakanalen er en livsnerve i den globale handel. Et titals utenlandske statsledere var tilstede under den offisiselle åpningen. Det var et kinesisk skip som fikk æren av å seile første offisielle tur gjennom kanalen.
Etter ombyggingen kan kanalen ta skip med en kapasitet på opp til 14.000 containere –  en tredobling av den tidligere maksgrense for skip. Panama håper, i løpet av det nærmeste tiår, å doble mengden gods som føres gjennom kanalen. I dag passerer 300 millioner tonn gjennom kanalen årlig, noe som gir 1 milliard dollar i inntekt til landet. (Momenter til tekst er hentet fra Aftenposten).

Mer tekst med bilder og en illustrerende video, kan du lese her

Filed under: utleie