Her viser vi filmklipp og bilder som omhandler sjø og skipshistorie. Tips oss gjerne om klipp til bruk på denne side.

Teknisk ukeblad

Teknisk Ukeblad er Norges viktigste teknologi- og næringslivsmagasin og utgis 11 ganger i året. Ukebladet har 295.000 lesere av hver utgave. Tu.no er Norges raskest voksende nettsted med fokus på teknologi for næringslivet. Blant annet dekker nettstedet nyheter og innsikt om skip. Les det siste på det  maritime området ved å klikke her.

 

MS «Harmony of the Seas»

MS «Harmony of the Seas» (bildet over) er på 227 000 bruttotonn og dermed verdens største passasjerskip. Etter en byggetid på 32 måneder, ble skipet levert fra STX France ved Chantiers de l`Antlantic i Saint-Nazaire 15. mai 2016. For flere detaljer kan du klikke her.

Det finnes et «utall» av videoer av «Harmony of The Seas» på nettet. Vi har valgt ut to du kan klikke på nedenfor. God tur!

 Se video her

eller her.

De siste års seilas – Det siste kapittel.

ss norwaySS «Norway» finne ikke mer. Nedenfor finner du et par interessante linker som viser det stolte skipets siste år, inn til det ble hugget opp i Malaysia.
De siste årSiste kapittel.

 

 

 

Verdensrekord i shipping

Bildet viser containerskipet CSCL GLOBE. Da det ankom Port of Felixstowe, England på sin jomfrutur den 7.januar 2015, var skipet verdens største i sitt slag. (Det er allerede sjøsatt et skip som enda større). Skipet er 400 meter langt og laster 19100 containere og eies av China Shipping Container Line, Hong Kong.

Se video om skipet ved å klikke her.

 

 

 

Kystverket i film og bilder

Kystverket logoHer finner du interessante filmer og bilder fra Kystverkets virke. Klikk på linken her.

 

 

Stad Skipstunnel

StadtlandetIdeen om en skipstunnel ved Stad oppsto på 1980-tallet. Stadlandet er som kjent svært utsatt for vær og vind. Opp gjennom tidene har mange skip forlist i området og mange menneskeliv har gått tapt. En tunnel slik det fremgår av en video her, ville langt på vei løse værutfordringene. Tunnelplanene har fått blandet mottakelse – fra å være en god ide til å bli karakterisert som et luftslott og bare fantasi.
Nå er, imidlertid, ideen kommet inn i gjeldende Nasjonal Transportplan. Det er satt av penger i statsbudsjettene i 2014 og 2015 til forprosjekter. I Transportplanen er prosjektet øremerket med 1 milliard kroner. Du kan lese mer om prosjektet under «Aktuelt». Se videon her.

 

 

Grunnlovskonvioen 2014

Grunnlovskonvoien 2014 mønstret historiske fartøy fra hele kysten til samlet seilas mot Oslo i sommer. Flere fartøy sluttet seg til underveis. Da konvoien stevnet inn Oslofjorden 17. juli opplevde man den største mønstring av historiske båter som noengang hadde besøkt hovedstaden.

norsk_ved_havet_2008__142_«RS2 Langesund» deltok i konvoien. «RS 2 Langesund» er Norges første redningssøyte, konstruert av Colin Archer, bygget i Porsgrunn for innsamlede midler i Langesund og sjøsatt 31. januar 1893. Langesundsfjorden Kystlag er medeier og drifter skøyta for de fem partseierne.

Klikk her for å se «RS2 under seilasen

NB! Du må ha Adobe FlashPlayer installert for å se videon.


 

 

Konvoi-tragedien PQ17

Her kan du se en britisk dokumentar om Konvoi-tragedien PQ17 som er vist på NRK. Jeremy Clarkson forteller den dramatiske historien om krigs- og handelsskip som fraktet varer mellom England og Sovjet under 2. verdenskrig. Konvoien seilte gjennom Arktis og var utsatt for store påkjenninger. Sommeren 1942 ble 24 skip senket av tyskerne, (PQ17 – An Arctic Convoy Disaster)

Se dokumentaren ved å klikke på denne linken: http://tv.nrk.no/program/koid27006013/konvoi-tragedien-pq17


Fjord Line Stavangerfjord

Fjordlines MF «Stavangerfjord» første anløp i Langesund 16. juli 2013 laget av vårt medlem Per Flåthe.

Klikk her for å se film

Digitalt fortalt

Her kan du velge mellom et utall av digitale fortellinger. En digital fortelling er en kort video/bilder av ca 3 minutters varighet og som handler om noe en forteller har opplevd eller en overlevert historie som gjenfortelles med nye virkemidler.

Klikk deg inn på denne linkene; gå på oppdagelsesferd og finn mange interessante fortellinger. God fornøyelse!

(22.mars 2011)


Her kan du se visningsfilmen for Grenland som Vekst i Grenland har laget og som nå er presentert også på YouTube.

Klikk her for å se film

Her er Kystverkets video – som ble kåret til beste film på Oljekonferansen 2011 – om «Full City», da skipet havarerte på Såstein 31. juli 2009: 

Full City

Full City timen før slep av Såstein 17. august 2009.
Foto: Kystverket

En dyster video fra de første dagene av oljeutslippet etter Full City
En hyggeligere video fra Leonard Cohen i Krogshavn 2009

Du kan dobbeltklikke på hver film for større utgave direkte i Youtube!

SS-Norway historisk tilbakeblikk

SS-Norway – maskinrom