Langesund mek .verksted

dsc09496Bilde fra A/S Langesunds mek.verksted. Verkstedets folk poserer for fotografen. Bildet er tatt i 1917 eller 1918.

Etterhvert som seilskuteflåten ble redusert, innså eierne av verkstedet på Smietangen at arbeide med seilskuter snart ville ta slutt. Spørsmålet om å etablere et mekanisk verksted ble drøftet. Det ble startet et rederi og rederiet lot sine skip klassifisere og reparere ved verkstedet. Skipsverftet ble omdannet til et mekanisk verksted. Dette skjedde i 1914 og verkstedet fikk navnet A/S Langesunds mek. verksted.

På bilde ser vi verkstedarbeidere fotografert foran dampskipet «Terneskjær» som ennå ligger på beddingen. «Terneskjær» regnes som verkstedets byggenummer 1. og ble bygget for rederiet Jacobsen & Co, Langesund. De hvitkledde karene til venstre på bildet er murere som bygger det nye maskinverkstedet. Maskinverkstedet ligger rett utenfor venstre bildekant. Vi skimter Kongsmannsaasen i bakgrunnen.

Kilder: Grenland Offshores bok: Fra skipsverft til offshoreverksted (1999) og Jack Lund-Tangens bok: Fra Langesunds historie (1994).