Spisestuen til Croft

Informasjon om spisestuen og skjenken til Fredrik og Maia Croft på Croftholmen

 Langesund og Omegns Sjømannsforening fikk en hyggelig forespørsel fra Marit og Erik Gisle Gosby i Porsgrunn om vi kunne tenke oss å motta en spisestue som gave til foreningen.

Spisestuen som er fra 1800 tallet, tilhørte i sin tid Fredrik og Maia Croft på Croftholmen. Den var i Croft familiens eie frem til de begge døde.

Spisestuen består av:

Antikk skjenk

Spisestuebord for 12 personer.

10 stk. antikke stoler i rotting for middagsgjester og To stk. «herskapsstoler» for vertskapet.

Etter Fredrik og Maia Crofts død kom spisestuen i Einar A. Stensholt sin eie. Einar A. Stensholt var Hyresjef i Porsgrunn på 1950-1960 tallet.

I tillegg var Einar Stensholt sterkt engasjert i Crofholmen og engasjert i arbeide for utdannelse av sjøfolk. Dette ble i mange år en suksess for virksomheten på Croftholmen til stor glede for Maia Croft.

Da Marit giftet seg med sønnen til Hyresjef Stensholt – Eigil Stensholt, fikk de i bryllupsgavegave fra faren – Hyresjefen – spisestuen med skjenk.

Marit giftet seg på nytt med Erik Gisle Gosby som nå er pensjonist. Marit beholdt Crofts spisestue. Marit og Erik har bodd i en stor leilighet i Breidablikkveien i Porsgrunn.

De skal flytte til en mindre leilighet i Porsgrunn og måtte kvitte seg med disse møblene.

Spisestuen er nå plassert i Sjømannsforeningens spiseavdeling.

Langesund og Omegns Sjømannsforening takker hjertelig for denne flotte gaven som passer perfekt inn i foreningens lokaler i Langesund.