Vassdraget var livsnerven

Fram fullFRAM-POSTEN kommer ut en gang i året og utgis av Stiftelsen Venneforeningen Magnus, Vrådal. Formålet med avisen er å informere om MS «FRAM» (bilde t.v.), historia rundt vassdraget der den seiler og hva som finnes i området i dag. FRAM-POSTENS gode annonsører yter bidrag til driften av veteranbåten.
John Straume, Kviteseid er redaktør for FRAM-POSTEN. Han har arbeidet som journalist i Vest-Telemark blad og i VARDEN.

I årets nummer av FRAM-POSTEN kom vi over artikkelen «Vassdraget var livsnerven». Vi synes det var en meget interessant artikkel som ga en levende beskrivelse av skipshistorie på innlandet i»gamle dager». John Straume har velvilligst stilt materiale til disposisjon for webredaksjonen.

Artikkelen handler kort fortalt om livet på vassdraget fra Vråliosen til Arendal og dets betydning for livet gjennom tidene i denne regionen. I sin tid ble båter bygget for å frakte tømmer og passasjerer på innlandsvanna. Artikkelen gir glimt fra historia til båtene «Dølen», «Nisser» og «Fram». «Fram» var en slepebåt bygget i Fredrikstad og sjøsatt i 1909. «Fram» er den eneste av båtene som er i drift i dag. Etter en imponerende pengeinnsamling og dugnadsinnsats er den gamle slepebåten forvandlet til en vakker innlandsbåt.

Bilder nedenfor viser inntrykk fra livet på Nisser og Vråvann.

Hele artikkelen «Vassdraget var livsnerven» finner du ved å klikke på linken under. Vassdraget var livsnerven